De finishing touch met unieke schakelaars en stopcontacten

Je hebt een prachtig ingericht huis, compleet met de mooiste meubels, en voorzien van de modernste gemakken. De lichtinval is perfect, de kleuren zijn helemaal naar je smaak, en ruimtes als de badkamer en de keuken zijn ingericht naar jouw voorkeuren. Toch ontbreekt er iets: je kan je vinger er maar niet op leggen. Heb je wel eens gedacht aan nieuw schakelmateriaal? Grote kans dat je huidige lichtschakelaars en stopcontacten verouderd zijn, of anders ronduit saai en ouderwets. Tijd om daar iets aan te doen!

Een belangrijk detail in ieder interieur

Het begint ermee dat veel mensen onderschatten welk effect schakelmateriaal op de rest van het interieur heeft. Want neem het van ons aan: je kunt een ruimte nog zo stijlvol inrichten, laat je de lelijke oude stopcontacten van vijftig jaar geleden zitten, dan kun je net zo goed álles bij het oude laten. Kleine details als een stopcontact of een lichtschakelaar lijken misschien onbelangrijk, maar verkeerd gekozen kan het echt een smet op een verder stijlvolle ruimte zijn. Het is dus echt de moeite om hier aandacht aan te besteden in je inrichting!

Van opbouw naar inbouw

Heeft jouw huis nog ouderwetse opbouw stopcontacten en -schakelaars? Dan is dit het eerste waar je korte metten mee gaat maken. Niet alleen zijn deze ruimtevreters een doorn in het oog, ze stammen meestal ook nog eens uit het jaar nul en kunnen dus ondertussen potentieel gevaarlijk zijn! In moderne huizen zijn elektriciteitsleidingen ingefreesd in de muur; hetzelfde geldt voor aansluitingen als stopcontacten en lichtschakelaars. Je aansluitingen en bekabeling worden niet alleen beter beschermd, het staat ook nog eens veel mooier en strakker. Inbouw schakelmateriaal is een sieraad aan de muur, waar uitstulpingen van opbouw schakelmateriaal weinig toevoegen aan het moderne interieur.

Als je overstapt van opbouw naar inbouw schakelmateriaal, is dat wel even een klusje: de leidingen en aansluitingen moeten alsnog uitgefreesd worden in de muur. Wel is het absoluut een waardevermeerdering voor je huis: eentje die absoluut de investering waard is.

Handige functies

Ga je voor nieuw schakelmateriaal, dan kun je ook de functionaliteit van je huidige schakelaars en stopcontacten eens onder de loep nemen. Werkt alles wel op de manier die bij jouw huishouden past? Of kun je nog verbeteringen aanbrengen? Vaak is er met nieuwe technieken van alles mogelijk om het leven thuis makkelijker te maken. We geven je een aantal voorbeelden!

  • Door een stopcontact met extra USB-poorten te plaatsen, heb je nooit meer gebrek aan oplaadpunten. Ideaal: een plekje voor al je smartphones, tablets en andere mobiele apparaten!
  • Tast je regelmatig in het duister, op zoek naar een lichtschakelaar? Kies dan in die ruimte voor een comfortschakelaar met een bewegingsmelder, en het licht gaat vanzelf aan wanneer je de ruimte binnenkomt! Je kunt ook instellen wanneer het weer uit moet gaan.
  • Gezelligheid creëren in huis? Plaats dan eens een dimmer tussen de lichtaansluitingen in de woonkamer. Zo stel je de hoeveelheid licht gemakkelijk in en laat je het aansluiten bij het moment van de dag.

Helemaal anders: ga voor zwart

De meest neutrale kleur voor schakelaars en stopcontacten is al jaren wit of crème-wit. Maar heb je zin in iets helemaal anders? De laatste jaren is er ook steeds meer schakelmateriaal in het zwart te krijgen. Strak en mat, of juist elegant glanzend: zwart schakelmateriaal is helemaal van nu en geeft jouw woning een unieke uitstraling! Het geeft iedere ruimte in huis automatisch een aantal eyecatchers die erg bepalend zijn voor de sfeer in de kamer. Durf jij het aan? Skip het standaard wit en ga voor stijlvol zwart!

Wat zijn de beste merken?

Ga je jouw schakelmateriaal in huis vervangen, dan wil je kiezen voor een merk dat kwaliteit levert. En een mooi design! Maar waar kies je dan voor? De aanbieders zijn legio en je wil wel jarenlang vooruit kunnen met je nieuwe schakelmateriaal. De meest verkochte merken in Nederland zijn Gira, Busch-Jaeger, Peha en Jung. Maar ook met Merten, Berker en Niko doe je altijd een goede koop! Onze tip: bekijk vooral welke stijl het beste bij jou past en check of het merk alle schakelaars verkoopt die je in huis wil plaatsen.

Wil je de beste merken schakelmateriaal voordelig aanschaffen? Neem dan eens een kijkje in het assortiment stopcontacten en schakelaars van Elektro-kopen.nl. Hier vind je altijd schakelmateriaal van topmerken, tegen de scherpste prijzen!