Een snelle upgrade voor jouw huis? Ga voor nieuw schakelmateriaal

Een eigen huis betekent een fijne plek om te wonen, maar het betekent ook de verantwoordelijkheid om je woning up-to-date te houden. Wil je voorkomen dat je huis veroudert, dan zul je je interieur regelmatig een opfrisbeurt moeten geven. Veel mensen kiezen dan voor een nieuwe vloer, een nieuwe keuken of een aan- of uitbouw. Terwijl een subtiele upgrade soms net zoveel doet, en aanzienlijk goedkoper uitpakt. Een slimme manier om je huis een metamorfose te geven, is het vervangen van je schakelmateriaal. Het zal je verbazen hoe veel dit voor je interieur doet! Het is daarnaast een mooie gelegenheid om de functionaliteit van je schakelaars en stopcontacten onder de loep te nemen.

Wat valt er allemaal onder schakelmateriaal?

Schakelmateriaal is de verzamelnaam voor alle elementen waarmee je de elektriciteit in huis kunt bedienen. Denk maar eens aan stopcontacten, lichtschakelaars of andere bedieningspanelen aan de muur, voor jaloezieën of een zonnescherm.

  • lichtschakelaars
  • dimmers
  • wandcontactdozen
  • comfortschakelaars
  • jaloezieschakelaars
  • datacontactdozen
  • coax-aansluitingen
  • audio-aansluitingen
  • telefoonaansluitingen
  • blindplaten

Hoewel het details in huis zijn, kunnen schakelaars en stopcontacten een groot verschil maken voor je interieur: verouderd schakelmateriaal geeft je hele huis al snel een gedateerde indruk. En het kan uiteraard ook vervelende veiligheidsrisico’s met zich meebrengen!

Verschillende stijlen

Welke interieurstijl je ook in huis hebt, tegenwoordig is er zoveel keuze op het gebied van schakelmateriaal dat je zelfs de details in huis op jouw stijl kunt laten aansluiten. Kies bijvoorbeeld voor schakelaars en stopcontacten met rechte lijnen en hoeken van 90 graden als je een moderne look in huis hebt, of kies voor mooie afgeronde hoeken en zachte kleuren als een gezellige, landelijke stijl meer jouw ding is. Ook een andere kleur dan wit behoort vandaag de dag tot de mogelijkheden: wat dacht je van mat zwart of stijlvol rvs?

Slimme functies

Als je je schakelmateriaal toch gaat vervangen, is het slim om een praktische check te doen: sluiten je schakelaars qua functionaliteiten nog aan bij je wensen? Of moeten er toch dingen anders? Misschien wil je meerdere schakelaars bij elkaar groeperen, of een hotelschakeling aanleggen waardoor je één lichtpunt op meerdere plekken kunt bedienen. Of zijn er misschien lampen die je wilt kunnen dimmen? Maak per elektriciteitspunt een lijstje van de functies die het moet hebben en laat je schakelmateriaal daarop aansluiten. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Welk merk kies je?

Kwaliteit is natuurlijk een belangrijke factor bij nieuw schakelmateriaal. Je wilt niet inleveren op het uiterlijk van je schakelaars en stopcontacten, maar solide aansluitingen die 100% veilig zijn, zijn minstens zo belangrijk. Welk merk kies je dan voor je schakelmateriaal? Er bestaat een handjevol aanbieders die in Nederland erg populair zijn, en waarmee je dus uit kunt gaan van een kwalitatief aanbod hoogwaardig schakelmateriaal. Eén van de meest verkochte merken van dit moment is Busch-Jaeger: dit Duitse merk stelt kwaliteit en duurzaamheid van hun producten voorop, en is dus altijd een logische keuze.

Gemakkelijk online bestellen

Ga je voor de nummer 1 in schakelmateriaal, dan is Busch-Jaeger altijd een goede keuze. Maar waar vind je een al het schakelmateriaal van dit merk onder één dak, en betaal je niet de absolute hoofdprijs? De webshop van Elektro-kopen.nl staat bekend om zijn grote assortiment Busch-Jaeger schakelmateriaal en zijn scherpe prijsstellingen. Je bestelt gemakkelijk online, vanuit je luie stoel. Deze aanbieder levert je bestelling binnen 1-2 dagen bij je thuis, waardoor jij snel aan de slag kunt!