De 3 meest onderschatte tools bij het onderhouden van je vloer

Als je een mooie houten vloer hebt liggen, wil je natuurlijk dat hij op termijn ook mooi blijft. Maar goed vloeronderhoud kan behoorlijk tijdrovend en energieslurpend zijn, als je niet de juiste hulpmiddelen tot je beschikking hebt. Welke tools onderschatten mensen vaak in het onderhoud van hun vloer, terwijl ze zoveel tijdwinst op kunnen leveren? Wij zetten 3 hulpmiddelen voor je op een rij waar je eigenlijk niet zonder kan in het onderhoud van je houten vloer. Extra plus: de meesten zijn bijzonder betaalbaar!

1) Goede reiniger(s)

Door je vloer regelmatig te reinigen, blijft hij in een betere conditie dan wanneer vuil en zand vrij spel hebben. En door je reiniger af te stemmen op de afwerking van je vloer, doet hij nóg beter zijn werk! Investeer in een algemene reiniger voor tweewekelijkse schoonmaakronde, maar haal ook producten in huis die gericht zijn op specifieke vlekken. Zo vormt die ene wijn- of koffievlek ook geen bedreiging meer voor je vloer!

Blijf trouw aan één merk

Ben jij fan van een bepaald merk onderhoudsproducten? Heb je jouw vloer bijvoorbeeld gelakt met een Pallmann lak, of kies je altijd voor Rubio Monocoat olie? Zet die lijn dan voort in de keuze van je schoonmaakmiddelen. Kies een reiniger van hetzelfde merk: zo versterk je het effect! Je voorkomt bovendien dat de reiniger de beschermende werking van je olie of lak aantast.

2) Boenmachine

Het lijkt misschien overdreven om in huis te halen, maar mensen die hem eenmaal gekocht hebben, willen nooit meer zonder. Een boenmachine! Deze powertool helpt je jouw vloer te behandelen, te onderhouden én te reinigen. Een polish aanbrengen, of een dieptereiniging uitvoeren? Al deze klusjes worden nu kinderspel! Je laat de machine het werk voor je doen: dit is echt vloeronderhoud made easy. Je doet iedere klus nu zelf, zonder de hulp van professionals. De investering zeker waard!

3) Viltglijders

Als je het goed aanpakt, kijk je bij vloeronderhoud verder dan de vloer zelf. Want: welke dingen in huis hebben nog meer invloed op de staat van je vloer? De temperatuur, de vochtigheidsgraad, de looppaden die veel gebruikt worden, en het schoeisel dat je huisgenoten dragen. Maar ook de meubels die op je vloer staan, kunnen invloed hebben op je vloer. Zeker als je ze vaak verschuift!

Breng daarom onder meubels altijd viltglijders aan, die het makkelijk maakt om ze schuivend te verplaatsen. Zelfs onder meubels die je niet elke dag verplaatst, zoals je eettafel! Het voorkomt dat ze schade maken aan je vloer. Kies voor simpele plakviltjes, of voor een bevestiging met een schroef voor bijvoorbeeld stoelen. Schade voorkomen is een belangrijk onderdeel van goed onderhoud!

Bonustip: wekelijks schoonmaken helpt

Het simpelste advies dat we je kunnen geven in het onderhoud van je vloer? Regelmatig schoonmaken is het beste medicijn tegen slijtage en veroudering. Gewoon, met je stofzuiger en je dweil! Het verwijderen van krassend zand en vuil doe je eenvoudig met je stofzuiger, en hardnekkiger vuil haal je weg met een vochtige dweil. Sla deze stap dus zeker niet over als je het beste voor je vloer wil!

  • Stofzuigen: eens per week
  • Dweilen: 1 of 2x per maand

Bestel alles voor je vloeronderhoud online

Eén online adres waar je terecht kunt voor alles op het gebied van vloeronderhoud? Dat is Vloeronderhoudswinkel.nl. Een overzichtelijke webshop, gerund door specialisten met een passie voor vloeren. Dat zie je terug in hun assortiment, en in hun serviceaanbod! Je kunt er niet alleen makkelijk online bestellen, je kunt ook nog eens rekenen op professioneel advies bij aanschaf. Neem eens een kijkje in hun assortiment, en bestel alle tools en producten die je nodig hebt in één keer.