4x low-cost ideeën om je winkel op te laten vallen

Tegenwoordig is het belangrijk om je bedrijf zowel offline als online te promoten. Mensen moeten weten dat je er bent, en weten dat je hen kan helpen met jouw core business. Komt jouw business vooral voort uit je winkelpand, dan is het extra belangrijk om daar aandacht aan te besteden. Aan de binnenkant, én aan de buitenkant!

Een professionele aankleding van de buitenkant van je winkel onderscheidt je van andere winkelpanden in de straat, en maakt potentiële klanten nieuwsgierig om een kijkje binnen te komen nemen. Hoe pak je dit aan zonder jezelf enorm op kosten te jagen? Wij geven je 4 gouden tips, waar je vandaag nog mee aan de slag kan!

Het begint bij zichtbaarheid

We zeiden het al: als je wil dat mensen bij je binnenlopen, moet je zichtbaar zijn. Het juiste promotiemateriaal kan je niet alleen onderscheiden van andere ondernemers in de straat, het kan potentiële klanten ook een reden geven om toch maar eens binnen te gaan kijken. En dat is precies wat je wil! Hoe ga je van een anoniem winkelpand naar de meest bezochte winkel in de straat? Je maakt een goed begin met de juiste promotiematerialen.

1) Spandoek met frame op je gevel

Go big or go home: met een groot spandoek op de gevel vang je altijd de aandacht van voorbijgangers. Je kan er sfeerbeelden op aanbrengen, of een slogan mee uitlichten. Zorg ervoor dat bij het ontwerpen je altijd de kleuren en lettertypes van je huisstijl aanhoudt: consistentie straalt professionaliteit uit. En zit je in een gehuurd pand? Dan is een spandoek met frame op je gevel ook een uitstekende manier om je bedrijfsnaam en -logo aan te brengen boven de ingang. Onmisbaar voor iedere winkel!

2) Stoepborden: lok je klanten naar binnen

Waarom zou je de ruimte vlak voor je pand niet gebruiken om de aandacht van voorbijgangers te trekken? Juist: de stoep voor je pand biedt een unieke kans voor verplaatsbaar promotiemateriaal! Stoepborden kun je eenvoudig voorzien van wisselende communicatie. Je kunt regelmatig voordelig nieuwe posters laten drukken, en met het klik- of schuifmechaniek draag je weer een hele andere boodschap uit dan de week ervoor.

Kies voor een model met een watervoet en wieltjes, dan blijft je stoepbord makkelijk te verrijden en waait hij niet bij de eerste de beste windvlaag weg.

3) Hang de vlag uit: vrolijke gevelvlaggen

Als een bedrijf de vlag uithangt, zal er wel wat te vieren zijn. Daar moet je zeker een kijkje gaan nemen als klant! Gevelvlaggen hebben de associatie met feest, en daar is iedere klant ontvankelijk voor. Hang dus ook de vlag uit en maak op een leuke manier extra promotie voor je bedrijf.

Ideeën voor op gevelvlaggen:

  • Licht populaire merken uit die je verkoopt
  • Prijzen gewonnen in jouw branche? Laat het zien op een gevelvlag.
  • Onderdeel van een winkeliersvereniging? Laat samen gevelvlaggen maken!
  • Uitverkoop of speciale aanbiedingen? Hijs de vlag!

4) Wapperende beachflags op de stoep

Bij beachflags denk je al gauw aan het strand. En wie heeft er nou geen fijne associatie bij van die felgekleurde, wapperende doeken van enkele meters hoog? Gebruik dit gevoel en zet beachflags in om jouw winkel de aandacht te geven die hij verdient. Beachflags zijn in verschillende modellen verkrijgbaar en kun je laten bedrukken met elk ontwerp dat je maar voor ogen hebt. Ze zijn vaak van veraf al te zien: ook ideaal als je langs een drukke weg zit! Cluster meerdere beachflags voor een sterk visueel effect of maak impact met een enkele vlag op een strategische plaats.

Hulp nodig met de aankleding van je pand?

Dit zijn slechts enkele tips om de buitenkant van je winkelpand er aantrekkelijker uit te laten zien met een beperkt budget. Wil je meer ideeën opdoen, of zoek je een specialist die je kan helpen met de uitvoering van één of meer van deze ideeën? Neem dan eens een kijkje bij Megavista. Als één van de grootste drukwerkspecialisten van Nederland bieden ze volop inspiratie, en kunnen ze je helpen met promotiemateriaal op maat!