Jouw buitenhout zomerklaar met Rubio Monocoat

Als je houten meubels, schuttingen of vlonderplanken tijdens de winter onbeschermd buiten blijven staan, dan kán het zijn dat je in het vroege voorjaar schrikt van wat je aantreft. Het nare Nederlandse klimaat doet je buitenhout zeker geen goed in het najaar en de winter. Vuil en andere aanslag hebben vrij spel tijdens de koude, natte maanden en dat zie je zeker weten terug in de staat van het hout.

Geen stress, want met een goede onderhoudsbeurt knapt je buitenhout weer zienderogen op! De producten van Rubio Monocoat kunnen je hierbij helpen: in dit artikel leggen we je daarom uit welke stappen je zou moeten nemen, en welke Rubio Monocoat producten er het beste bij jouw klus passen!

Je hout grondig schoonmaken

Vaak heeft de winterse kou en neerslag ervoor gezorgd dat je buitenhout gebukt gaat onder een laag vuil. Soms zijn er zelfs algen of mossen te zien! De eerste stap is dus: zorgen dat je hout weer mooi schoon wordt. Gebruik hiervoor nooit een hogedrukreiniger: hier kan je hout namelijk onherstelbaar mee beschadigen. Zo maak je de weg juist vrij voor nieuw vuil en kan aanslag zich makkelijk in beschadigde delen nestelen!

Als je jouw hout met beleid en toch grondig wil schoonmaken, gebruik je de Exterior Wood Cleaner van Rubio Monocoat. Je hout natmaken, goed inborstelen met deze reiniger, en afspoelen met de tuinslang en je hout ziet er weer onherkenbaar mooi uit!

Je tuinmeubels weer laten stralen

Is je houten loungeset, tuintafel of tuinstoel helemaal verweerd de winter uitgekomen? Behandel ze dan na een goede schoonmaakbeurt met Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector. Dit is een olie die erop gericht is om je buitenhout in ere te herstellen, en het de komende maanden en jaren beter te beschermen tegen vuil en weersinvloeden. Zo kun je jouw meubels met een gerust hart het hele seizoen buiten laten staan!

De Hybrid Wood Protector van Rubio Monocoat dekt in één enkele laag en is makkelijk aan te brengen met een platte borstel of kwast. Kies uit tal van stijlvolle kleuren en geef je tuinmeubels helemaal je eigen draai!

Schuttingen en gevelwerk een boost geven

Zit het probleem hem juist in je verticale hout, zoals schuttingwerk of je houten gevelbekleding? Ook dan is naast een grondige schoonmaakbeurt een behandeling met een olie ten zeerste aan te raden. Zo voorkom je dat je halverwege het seizoen weer met je hout aan de slag moet! Met de Rubio Monocoat WoodCream kun je makkelijk werken op verticaal hout: het drupt niet, dekt in één keer en behoudt zijn kleur tot wel 10 jaar. De crèmeachtige textuur maakt dit wondermiddel extra makkelijk aan te brengen.

Je houten vlonderterras weer als nieuw

Glij je bijna uit over jouw vlonderterras na de winter? Dat zien we vaker: algen en vuil kunnen jouw houten terras al snel veranderen in één grote schaatsbaan. Niet erg fijn! In zo’n geval is het zaak om het eerst grondig schoon te maken en zo algen en andere gladmakende filters te verwijderen. Wil je nieuwe aanslag tegengaan en je hout een mooie bescherm- en kleurlaag meegeven? Gebruik dan ook hier de Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector. Borstel je hele terras ermee in, dan is het weer helemaal klaar voor de zomer. En de maanden daarna!

Alles van Rubio Monocoat voordelig inkopen

Kan jij niet wachten om buiten met de producten van Rubio Monocoat aan de slag te gaan, maar zoek je nog een adres waar je deze middelen voordelig kunt inkopen? Dan hebben wij dé tip voor je! Bij Vloeronderhoudswinkel verkopen ze alle reinigers en oliën van Rubio Monocoat namelijk tegen de scherpste prijzen. Je kunt er gemakkelijk online bestellen en de verzending is supersnel. Vaak kun je dezelfde week nog buiten aan de slag!